2013-04-11 16:58:44• hírek • MTI

Először lehet elődöntős a Basel

Miután az előző szezonban megakadályozta a Manchester United továbbjutását a Bajnokok Ligája csoportköréből, ezúttal egy másik angol gárdát, a Tottenham Hotspurt búcsúztathatja az Európa Liga negyeddöntőjében a Basel labdarúgócsapata.

A Videoton csoportjából továbblépett svájci együttes a múlt heti első meccsen 2-2-es döntetlent ért el a White Hart Lane-en, így kedvező helyzetből várhatja a csütörtöki, hazai visszavágót, ráadásul az észak-londoniak legjobb játékosuk, a sérült Gareth Bale nélkül érkeznek az összecsapásra. A Basel utóbbi négy EL-találkozóját egyformán megnyerte otthonában, a St. Jakob-Parkban, mégpedig úgy, hogy még gólt sem kapott. Az MU is ebben a stadionban vérzett el 2011 őszén, amikor 2-1-re alulmaradt a BL-ben, s így nem jutott tovább a legjobb 16 közé.

Amennyiben a svájci bajnok továbblép a legjobb négy közé, története során először szerepelhet majd kontinentális kupasorozat elődöntőjében.

A másik három párharcban a vendégcsapat - a Chelsea, a Benfica és Fenerbahce - egyaránt kétgólos előny birtokában lép pályára.

A tavaly BL-t nyert Chelsea végső sikerével azt a bravúrt hajtaná végre, hogy egymást követő évben elhódítaná a legrangosabb és a második számú európai kupasorozat serlegét. Ez legutóbb a José Mourinho által irányított FC Portónak sikerült még 2003-ban és 2004-ben - igaz, a portugál csapat előbb nyerte meg az akkor még UEFA Kupának nevezett sorozatot, s aztán ért a csúcsra a BL-ben.

A csütörtöki program:
Európa Liga, negyeddöntő, visszavágók (első meccs eredménye):
Rubin Kazany -Chelsea 19.00 ( 1-3) Story4, DigiSport2.ro, DolceSport1
Basel -Tottenham Hotspur 22.05 (2-2) DigiSport1.hu, DigiSport3.ro
Lazio -Fenerbahce 22.05 (0-2) - zárt kapus DigiSport.1.ro, DolceSport1
Newcastle - Benfica 22.05 (1-3) DigiSport2.hu, DigiSport2.ro,

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: